Helt Max, mere Max – vennskap helt utenom det vanlige

Går det an at mennesker og sjiraffer kan bli bestevenner? Er det virkelig mulig at en sjiraff kan bo på rommet til en vanlig gutt? Kanskje …? Kanskje ikke …? En ting er i alle fall sikkert: En sjiraff er en god venn å ha når sure seler prøver å stjele fisken din.

om produksjonen

I Helt Max-bøkene treffer barna den handlekraftige Max og bestevennen hans, sjiraffen. I den første boken blir Max god venn med sjiraffen. Men sjiraffen vil flytte, og pappaen til Max trenger fri. De gjør noe lurt. De bytter plass. Flere pappaer og dyr gjør det samme. Da blir vel alle glade? I andre boken skal Max på vinterferie til Afrika. Sjiraffen vil være med. Men Afrika er altfor farlig for en sjiraff som er vokst opp i en dyrepark! I den tredje boken opplever Max litt av en fisketur. Båten deres går på grunn og sure seler stjeler all fisken deres. Hjelpen kommer aldri! Eller …?

I Helt Max fallskjermsjiraff ønsker sjiraffen seg sin egen unge. Da får Max en ide: Kanskje en sjiraffdame vil flytte til dyreparken? Men flyturen går ikke helt etter planen.

Mari Kjetuns bøker passer godt for barn i småskolen både i språk og innhold. De korte bøkene er både morsomme og spennende, og med illustrasjoner på hver side og et design som er tilpasset unge lesere. Humoren og barns særlige godhet for dyr bidrar til at elevene får lyst til å lese Max-bøker etter at Mari har vært på besøk.

Mari vil i løpet av forfatterbesøket også snakke om hvor hun får ideer fra. Hun bruker mye tid på research til bøkene sine og vil fortelle en del om det. Hun har for eksempel latt seg låse frivilling inn i en fengselscelle, har tilbrakt timer med sjiraffer og deltatt i Norgesmesterskapet i morellsteinspytting.

om forfatteren

Mari Kjetun har utgitt bøkene om Tessa: Tyver, trøbbel og en lysende komet og Røre, rabalder og en sulten sjiraff. I lesestartserien finnes bøkene om Max: Helt Max i dyreparken, Helt Max i Afrika, Helt Max fyrtårnflaks, Helt Max fallskjermsjiraff. For Gyldendal undervisning har hun skrevet Kattekammeratene, Pilotpiratene, Sara Sol og Hulesteinens hemmelighet.

Forfatteren har i mange år besøkt flere hundre skoler og deltatt på barnebokfestivaler og kulturarrangementer.

Mer om Mari Kjetun i

Foto: privat

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 3. klasse

Produsent
Mari Kjetun

Arena
Klasserom, grupperom, bibliotek

Teknisk krav
Prosjektor med VGA- eller HDMI-kabel, lerret, “Mygg”/mikrofon ved store grupper

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

kontaktinformasjon

Mari Kjetun
E-post: mari@kjetun.no
Nettside: www.kjetun.no