Heavykatten

Vi er i øvingsrommet til et band som ønsker å spille tøff heavy-musikk. De lager låter sjøl, og bassisten og den ene gitaristen er i gang med øvinga når elevene kommer. Men det er ikke enkelt å spille tøff musikk når de ikke har en som kan spille på det flotte trommesettet.

om produksjonen

Det blir ikke enklere av at den andre gitaristen har helt andre ting enn bandet og øvinga i hodet når han endelig dukker opp. Dette er rammefortellinga i denne produksjonen, som både skal gi en musikalsk og en litterær opplevelse. Hva skjer i forfatterens hode når det dukker opp merkelige og underlige figurer? Hvor kommer de fra, og hvorfor er de som de er? Kan en katt ha tatoveringer og vest med nagler? Kan ei mus danse disco og kan et pinnsvin skrive poesi? De litterære karakterene som dukker opp i forfatteren Roald Kaldestad sitt hode har han skrevet om i tre bøker om Heavykatten og vennene hans. I øvingslokalet fortelles ikke noen av disse historiene, men vi får være med inn i hodet til forfatteren når fantasien er i arbeid! Når figurene først er der kan det være fint å ha øvingskompiser i et band, for de må jo få liv i disse karakterene. Det holder ikke med noen livløse strektegninger …

Foto: Truls Horvei

om utøverne

Roald Kaldestad er forfattar og musikar. Han har spela mykje med Sigrid Moldestad, Odd Nordstoga og  Magnet,  i tillegg til femten års fartstid i Storm Weather Shanty Choir. Han debuterte som forfattar i 2000 med Heavykatten, Discodansemusa og Pinnsvinet Phillip. Året etter kom Reven Ruben, og i 2003 Polkagrisen. Dei to første går stadig som høyrespel på NRK Super. I 2006 kom biletboka Englefjell, som er laga saman med Øyvind Torseter, og i 2010, Heavykatten og gitaren.

Mer om Roald Kaldestad i

Roy Ole Førland er utdanna musikklærar ved Høgskulen i Volda. Han jobbar som musikar, musikklærar og komponist i Bergen, samt på Barnas Kulturhus i Bergen. Førland har dei siste åra jobba mykje med musikk til lyrikk. Han spelar med A boy Named Sue, Heidi Marie Vestrheim, han lagar filmmusikk og har brei erfaring fra DKS og Rikskonsertane med produksjonane HeavykattenHaikutronicsTimeFrå Hauge til haikuHar du hørt det? og Hei Kalas!

 

Stig Sandbakk er oppvokst i Ørsta på Sunnmøre, og har bodd i Bergen siden 2000. Sandbekk arbeider som frilans musiker, studiotekniker og låtskriver

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 4. og 5. – 7. trinn (tilpasset opplegg)

Produsent
Roald Kaldestad, Roy Ole Førland og Stig Sandbakk i samarbeid med Turnéorganisasjon for Hedmark

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk behov
Det brukes projektor, og det er behov for enkel blending. Det er ønske om 4 elever som bærehjelp ved opp-/nedrigg. Forestilling spilles mot kortveggen og 7 m inn i gymsalen.

Programlengde
60 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
Maks 150 per forestilling

Opprigg
45 minutter

Nedrigg
30 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

2007 – Turneorganisasjon for Hedmark, DKS Hordaland
2008 – Turneorganisasjon for Hedmark, DKS Hordaland, DKS Buskerud
2009 – Turneorganisasjon for Hedmark, DKS Hordaland, DKS Buskerud, DKS Troms
2010 – DKS Buskerud, DKS Hå
2011 – DKS Hordaland, DKS Buskerud
2012 – DSK Hordaland
2014 – Kulturskrinet Karmøy
2020 – DKS Hordaland
2021 – DKS Stord

kontaktinformasjon

Roald Kaldestad
Telefon: 95 46 07 49
E-post: kaldestad@hotmail.com