Feedback

I bloggen sin vil Kjetil provosere for å vekke folk fra dvalen.  – Jeg kan ikke bare holde ut og holde kjeft, sier han. Men hva skjer når noen en dag tar ham på alvor? Hvordan forene livet som alenepappa med rollen som rasende revolusjonær, midt i det koselige norske sosialdemokratiet?

OM PRODUKSJONEN

vatne. slik skal vi velge va re ofre. omslFeeback er en interaktiv forestilling med opplesning, lydkunst og musikk, som utforsker spørsmål om ensomhet, ytringsfrihet og mottakeransvar.

Forestillingen tar utgangspunkt i romanen Slik skal vi velge våre ofre. Alenefaren Kjetil bor i en norsk småby og jobber i reklamebransjen – helt annerledes enn hvordan han hadde sett for seg livet, i et økologisk kollektiv sammen med kjæresten Aina. Som et utløp for det innestengte raseriet starter han en blogg der han skriver provoserende tekster om det meningsløse norske samfunnet. Bare for å vekke folk, tenker han selv.

Men hva skjer den dagen noen tar ham på alvor? Og hva vil skje om noen finner ut at den snille pappaen Kjetil og den aggressive, anonyme bloggerener samme person?

Interaksjon
Forestillingen har et interaktivt aspekt hvor elevene deltar gjennom sine smarttelefoner. Hva skjer når de selv får ytre seg fritt og anonymt? De får også gjøre valg som påvirker utfallet av historien.

Læremateriell
Skoler som velger å ta forestillingen inn i DKS får tilgang til et beskyttet område på forestillingens hjemmeside, med forslag til arbeidsoppgaver og diskusjonstema.  Klassene får også tilsendt statistikker fra avstemmingene, etter at forestillingen er avsluttet. Dette gjør det enklere for læreren å gjennomføre en diskusjon basert på tematikken – hvorfor valgte elevene som de gjorde? Hva mente de med de ytringene de sendte underveis?

om de medvirkende

Feedback - collage

 

Bjørn Vatne er journalist og forfatter, og ga ut debutromanen Slik skal vi velge våre ofre på Gyldendal i 2015.

Mer om Bjørn Vatne i
forfatterkatalogen

 

Eirik Havnes er musiker og installasjonskunstner, og spiller i flere band ved siden av soloprosjekter. Han har avlagt sin masteroppgave ved institutt for musikkteknologi ved NTNU, der tema er akustisk feedback.

 

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 3. klasse VGS

Produsent
Bjørn Vatne / Eirik Havnes

Arena
Klasserom / grupperom / sal

Teknisk krav
Projektor, lydanlegg med min. 2 kanaler (kan stille med egen PA på oppfordring)

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg / nedrigg
30 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

STATUS

2016: Ålesund VGS

KONTAKT INFORMASJON

Bjørn Vatne
Telefon: 92 21 86 29
E-post: bvatne@gmail.com