Faraos forbannelse

Visste du at det en gang fantes en kvinnelig farao? Visste du at Farao Hatshepsut ledet Egypt i mer enn tjue år ca. 1500 fvt? Hvorfor har noen har gått inn for å skjule sporene etter denne vellykkede faraoen, i en storstilt sensureringskampanje? Hvorfor har man ville fjerne Farao Hatshepsut fra historien?

om produksjonen

Faraos forbannelse er et mysterium med et ekte historisk bakteppe, knyttet til alt det mystiske rundt den kvinnelige Farao Hatshepsut.
I femte trinn har elevene om Det gamle Egypt på lærerplanen. Produksjonen Faraos forbannelse passer helt perfekt akkurat da, men fungerer selvfølgelig fint for hele mellomtrinnet.

Kusinene Mathilde og Susanne er klare for sol og ferie ved bassengkanten i Luxor. I Egypt venter også faraos templer og bortgjemte gravkamre, og de skal finne ruinene der Mathildes arkeologmamma omkom for mange år siden. Men selv om sola varmer, kjenner Mathilde uroen vokse. Hva betyr de mystiske tegnene hun har mareritt om? Er det virkelig noen som følger etter dem? Og hva var det egentlig mamma var på sporet av da hun døde?

Boka er omtalt som en arkeologisk thriller, og ble nominert til Arks barnebokpris 2017.

om forfatteren

Eldrid Johansen er barne- og ungdomsbokforfatter, religionshistoriker og sanger. Da hun studerte på universitetet stusset hun ved flere ting når det gjald Farao Hatshepsut. Det er disse tankene, og en splitter ny teori, hun lar Mathilde og Susanne på pappstur i Egypt nøste opp i.

Mer om Eldrid Johansen i

Foto: Nils Johansen

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7.. klasse

Produsent
Eldrid Johansen

Arena
Klasserom, bibliotek eller allrom

Teknisk krav
Smartboard eller projektor/lerret

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Eldrid er en mye brukt og høyt skattet formidler. Hun turnerer mye for Den kulturelle skolesekken med opplegg rundt bøkene sine, med skrivekurs og med egenproduserte forestillinger, bla den Gullsekknominerte Hujedamej. Hun har turnert i Akershus, Oslo, Oppland, Buskerud, Aust-Agder, Hedmark, Sør-Trøndelag og Troms i tillegg til en rekke enkeltstående skole- og biblioteksbesøk, samt barnebokfestivaler. Hun er fast spaltist i magasinet BOK.

kontaktinformasjon

Eldrid Johansen
Telefon: 97 67 29 69
E-post: eldridjo@gmail.com