Eplesøvn

Eplesøvn er formet rundt forfatter Hanne Bramness’ dikt for barn, og er en hensynsfull forestilling om vennskapets mangfoldighet; lengsel etter noe som gikk tapt, undring over noe som blir funnet. Diktene utfordrer, de skaper handling og konflikt, de spør og forsøker å svare, i dialog med sceniske bilder, musikk og bevegelse.

OM PRODUKSJONEN

I Eplesøvn møter vi Hun og Han. De befinner seg i et drømmelandskap, et gammelt sirkustelt hvor et gulltre vokser opp gjennom scenegulvet – en magisk manesje.
Hun er ordene, han er dansen. Hun er kanskje skjør som glass, han er kanskje robust. Hun søker, oppdager, undrer, forteller. Han er hennes følgesvenn og hjelper – beskyttende, frekk, modig, øm.
Og rollene byttes. Han er skjør som glass, hun er beskyttende, frekk, modig. De leker. De krangler. De er venner.

Eplesøvn - 01Foto: Bjørn Fast Nagell

om forfatteren

Hanne Elisabeth Bramness er en norsk lyriker, barnebokforfatter, oversetter og forlagsredaktør.

Bramness debuterte med Slow Climb i 1982, og har siden gitt ut en rekke diktsamlinger, både egne og oversatte. Hun fikk i 2006 Doblougprisen for sitt forfatterskap, og i 2012 mottok hun Wergelands Åre for sitt forfatterskap. Hun også mottatt priser for sine gjendiktninger. Hun er redaktør for og initiativtaker til Stemmens kontinent, en serie med internasjonale kvinnelige lyrikere fra det 20. århundre utgitt av Cappelen.

Mer om Hanne Bramness i
forfatterkatalogen

Foto: Tine PoppeFoto: Tine Poppe

om de medvirkende

Bjørn Fast Nagell er regissør med bred erfaring fra utvikling av prosjekter innen film og teater, herunder foto (stills og video) og redigering.
Av nyere produksjoner vises til Eplesøvn (vimeo.com/139138856) og Fairytales in Craft  (fairytalesincraft.com /)

Cecilie Jørstad er skuespiller, sanger, komponist, faglærer i teaterproduksjon ved vgs.
Utdannet ved Rose Bruford college, London og HiO. Bred erfaring innen moderne- og klassisk teater, storytelling og musikk, i inn- og utland. Medvirker i Tord Gustavsen ensemble, sist i prosjekt Vintersong (NRK P2 des. 2015). Eplesøvn (turné 2014-16), Fairytales in Craft (2015-16).

Sverre Magnus Heidenberg er danser, koreograf og faglærer i dans ved vgs.
Utdannet ved Universitetet i Stavanger og Danshögskolan i Stockholm. I 15 år har han jobbet som utøvende danser og arbeidet med de største koreografene og kompaniene i Sverige. Siden 2009 har Sverre hatt fast engasjement som danser ved Jo Strømgren Kompani og er med i to av kompaniets produksjoner; A Dance Tribute to The Art Of Football og A Dance Tribute To Ping Pong som turneres verden over. Sverre har jobbet som produsent for kompaniet samt andre koreografer og danse- og kulturprosjekter.

eplesovn-collage

produksjonsfakta

Målgruppe
Barnehage og 1. – 4. trinn

Produsent
Cecilie Jørstad og Sverre Heidenberg

Regissør:
Bjørn Fast Nagell

Scenograf:
Dordi Strøm

Komponist:
Peder Kjellsby

Arena
Sal / aula.

Teknisk behov

Programlengde
30 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg
1,5  time

Nedrigg
1 time

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

DKS 2017/2018. Østfold. Forestillingen besøker også litteraturhus og festivaler vår/sommer 2017.

 

Forestillingen hadde sterke effekter og barna ble revet med. De hadde en svært god opplevelse, det var fengende og engasjerende å følge utøverne.
Ambjørnrød skole.

Forestillingen fenget barna, de synes den var kjempemorsom og gjenkjente seg i bevegelser og handlinger. Kulissene var veldig spennende og flotte. Skuespillerne klarte å få med seg publikum på en utrolig fin måte.  De uttrykte stor begeistring etter forestillingen.
Torsnes skole

Vi opplevde at de minste barna  syntes Eplesøvn var veldig morsom, de tok forestillingen for det den var. Det var morsomt med en forestilling som hadde både kulisser, lyd og lys –det gjorde også mye!
Trara skole

Eplesøvn treffer og får frem gapskrattet!
Halden arbeiderblad

Dette var en perle av en forestilling, med vakker lyssetting og mystisk innhold.
Mo i Rana blad

kontaktinformasjon

Cecilie Jørstad
Telefon: 91 12 36 77
E-post : Cecilie@ceciliej.com