En som meg

Du er sjiraff, du bor fritt og fint i eget hus i en park – sammen med åtte andre dyr. Du får deilig mat og er aldri sulten. Du vet ikke helt hvem du er, fordi du har aldri sett ansiktet ditt i et speil. Du forstår hva de andre dyrene – og menneskene sier, men ingen forstår deg. Ikke engang kroppsspråket ditt. Derfor er du ganske ensom. Mest av alt ønsker du deg en venn – en som deg. En dag flytter det inn en sjiraff i fellesskapet. Som viser seg ikke å være en venn…

Om produksjonen

I løpet av timen vil Mari snakke om vennskap; om å ønske seg en venn, å bli pådyttet en venn som viser seg ikke å være en venn. Ikke å ha et språk, stadig bli misforstått og ikke lykkes med å forklare seg. Det gjelder språk i vid betydning, ettersom de to sjiraffene heller ikke greier å snakke sammen om det som er vanskelig. Sjiraffen vil ikke gi opp drømmen om tilhørighet, troen på at ordene kan nå fram. Men alle har en grense for hva vi kan tåle.

Dyrene i En som meg føler og agerer som mennesker. De har humor, såre følelser, kjenner på identitet og utenforskap. De lengter etter kjærlighet og tilhørighet. Samtidig har de dyreegenskapene i behold.

Digital illustrasjon: Dall*E/www.kjetun.no

Om forfatteren

Mari Kjetun har utgitt bøkene om Tessa: Tyver, trøbbel og en lysende komet og Røre, rabalder og en sulten sjiraff. I lesestartserien finnes bøkene om Max: Helt Max i dyreparken, Helt Max i Afrika, Helt Max fyrtårnflaks, Helt Max fallskjermsjiraff. For Gyldendal undervisning har hun skrevet Kattekammeratene, Pilotpiratene, Sara Sol og Hulesteinens hemmelighet.

Forfatteren har i mange år besøkt flere hundre skoler og deltatt på barnebokfestivaler og kulturarrangementer.

Mer om Mari Kjetun i

Foto: privat

Produksjonsfakta

 Målgruppe:          1 – 4. trinn

Produsent:           Mari Kjetun

Arena:                   Klasserom/grupperom

Teknisk krav:        Prosjektor med HDMI-kabel, lerret, “Mygg”/mikrofon ved store grupper

Programlengde: 45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever:                   Maks 30 per forestilling

Opprigg / nedrigg: 10 minutter

Pris – se Norsk Forfattersentrum sine minstetakster

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Mari Kjetun
E-post: mari@kjetun.no
Nettside: www.kjetun.no