Ekstra ekkelt forfatterbesøk

Hvordan føles det å være innestengt på en mørk skole når alle lærerne er ute etter å ta deg? Hvordan føles det å sette armen fast i ei avfallskvern? Dette er et ekstra ekkelt forfatterbesøk, men også med mye latter. Kanskje til og med lærerikt?

om produksjonen

Jan Tore Noreng forteller om seg selv, om hvordan en idé til bøker som Dødens skole og Sluket fødes og utvikles, snakker om karakterene og om spøkelser og demoner. Det snakkes om hvor viktig konflikter og trøbbel er når man skal skrive. Romeo og Julie dukker opp, og gjerne zombier, også. Opplesing av utdrag fra bøkene. Stort spillerom for elevene til å komme med tilbakemeldinger og spørsmål.

Jan Tore Noreng - collage

om forfatteren

Jan Tore Noreng er født i 1968. Han er utdannet lærer og forfatter. Debuterte i 2011 med Dødens skole som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. Drømmejegeren kom i 2013. 2014 ble det store grøsser-året, med både Skyggefødt og Sluket. I 2005 kom #alfahann. Forfatteren har stor erfaring med å reise rundt på skoler, og også med å drive undervisning i kreativ skriving. I 2013, 2014 og 2015 var han skrivelærer på Nordland fylkes skrive- og dramaleir.

Mer om Jan Tore Noreng i
forfatterkatalogen

Foto: Lars Åke AndersenFoto: Lars Åke Andersen

produksjonsfakta

Målgruppe
5. – 7. klasse

Produsent
Jan Tore Noreng

Arena
Klasserom / grupperom / sal

Teknisk krav
Har med egen minnepenn, behøver smarttavle eller prosjektør og lerret, samt pc med PowerPoint. Strømuttak.

Programlengde
60 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
40 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Elevene våre var så begeistret etter besøket at det er nå ventelister hos bokhandlerne og på biblioteket for å få tak i boka hans! Det synes jeg sier det meste om hvor bra dette var…
Leknes skole, 2013

Dette var engasjerende og meget bra! Både elever og lærere var svært fornøyde. Jeg må legge til at det er spesielt artig å få besøk av forfattere som kan formidle. Dette er en super motivator for elever som sliter med lesing og skriving.
Sør-Trøndelag, Dødens skole-turnéen skoleåret 2014/15

Ville berre sende ein stor takk for besøket i dag av forfattar Jan Tore Noreng. Han engasjerte publikumet sitt og gjorde inntrykk på elevar og lærarar med måten han skildra korleis karakterar blir til, men også om sin store kunnskap om film og seriar som fengjar ungdom. Kombinasjonen av å snakke om skrekkfilm/horrorfilm og verkemiddel der for så å knytte dette opp til det å skrive litteratur, fall i god smak her! Elevane lo og koste seg av vitsane og dramatiseringane hans, samstundes som dei fekk innsikt i korleis ein kan gå fram for å bli ein forfatter! Med mykje humor og gode døme frå film han har sett og tekstar han har skrive, gjorde han økta til ei annleis og inspirerande oppleving av litteratur for tilhøyrarane!
Framnes kristne VGS, 2015

kontaktinformasjon

Jan Tore Noreng
Mefjordveien 1996, 9386 Senjahopen
Telefon: 48 05 63 68
E-post: jan.tore.noreng@gmail.com
Nettside: jantorenoreng.no