Edward Rubikons Mysterier

Har du noen gang lurt på om spøkelser virkelig finnes?
Edward Rubikons Mysterier handler om et par gutter som løser mysterier. Bøkene er en krysning mellom tegneserie, billedbok og roman, og er fylt med spenning, humor, monstre og overnaturlig grøss.

om produksjonen

Forfatter og illustratør leser fra bøkene og viser frem bilder. I tillegg forteller de om sine egne spøkelsesjakter hvor de har funnet ideer til historiene sine, og viser frem utstyr som man trenger når man skal jakte på spøkelser. Det blir også tid til monstertegning i fellesskap, og til slutt får elevene prøve seg på å lage sine egne monstre.

om utøverne

Aleksander Kirkwood Brown er halvt norsk og halvt skotsk, og jobber som forfatter og manusforfatter på heltid. Han har skrevet flere bøker for barn og unge, blant annet bokseriene Edward Rubikons Mysterier og Mørkets Utvalgte. Ellers han han blant annet skrevet for tegneserien Donald Duck, TV-programmet Nytt på Nytt, og spillefilmen Askeladden i Dovregubbens Hall.

Mer om Aleksander Kirkwood Brown i

 

Andreas Iversen er illustratør og tegnserieskaper. Han vant Dagbladets tegnseriekonkurranse i 2014 med serien Generasjon Lost og tegner i dag serien Nobelkomiteen, som man kan lese daglig i Klassekampen. Andreas har illustrert flere bøker for barn, blant annet bokserien Edward Rubikons Mysterier.

Foto: Kultur Akershus

produksjonsfakta

Målgruppe
5 – 7. klasse

Produsent
Den kulturelle skolesekken i Akershus ved litteraturprodusent Eldrid Johansen.
E-post: Eldrid Johansen
Telefon 22 05 54 54 / 97 67 29 69

Arena
Klasserom (trenger pulter slik at elevene kan tegne)

Teknisk krav
Projektor, flipover, whiteboard eller digital tavle til å tegne på.

Programlengde
60 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg
30 minutter

Nedrigg
15 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

 

status

2017/2018: DKS Akershus
Høst 2018: Appelsinia litteraturfestival, Skien, Litteraturhuset i Oslo, Lettlest litteratur heldagsseminar, Nasjonalbiblioteket, Sommerlesfest, Son bibliotek, Fana bibliotek, Landås bibliotek, Tønsberg og Færder bibliotek.

kontaktinformasjon

Kultur Akershus v/
Turnékoordinator
E-post: Ida Hasund
Telefon 22 05 54 37 / 40 49 29 13

Mer info hos DKS Akershus