Du lyver!

Hvorfor lyver vi egentlig? Monica Isakstuen forteller om to av de største løgnerne hun kjenner; skandalepianisten Joyce Hatto – og seg selv.

Om produksjonen

Med romanen Om igjen som utgangspunkt vil Monica Isakstuen snakke om å skrive, om å leve og om å lyve. Om igjen handler om livet og musikken til den engelske pianisten Joyce Hatto som døde i 2006. I nekrologen stod det at hun var «den største pianisten i verden som ingen har hørt om». Så kom sannheten for en dag. Hatto hadde stjålet musikk fra et hundretalls pianister og gitt ut over 120 cd´er i eget navn.

Gjennom én skoletime setter Isakstuen spørsmål knyttet til løgn, sannhet og selvfølelse på spissen: Hvorfor er det så fristende å lyve hvis man ikke føler seg god nok? Isakstuen forteller om sin egen oppvekst, om tilbøyeligheten til å lyve og om hvorfor Joyce Hattos historie fascinerte henne. Hun snakker også om sin egen utvikling som forfatter, hvordan hun jobber med virkelighet og fiksjon om hverandre. Elevene får et nesten dønn ærlig og flammende foredrag om løgn, sannhet, om å tro på seg selv, om hvilken grenseløs kraft som bor i litteraturen – og fantasien.

Om forfatteren

Siden debuten i 2008 har Monica Isakstuen gitt ut dikt og romaner, hun er en populær skrivekursholder og har også jobbet med scenetekst. Dessuten besøker hun mange, mange skoleklasser i året. Men opprinnelig var Monica en lovende pianist. Hvorfor sluttet hun å spille, hvorfor begynte hun på Westerdals reklameskole og hvorfor sluttet hun å jobbe med reklame, og hvis hun gir seg med alt hun begynner på: hvordan klarer hun å være forfatter? Og er noe av alt dette sant?

Mer om Monica Isakstuen i

Foto: Paal Audestad

Foto: Paal Audestad

produksjonsfakta

Målgruppe
8 – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS (tilpasset opplegg)

Produsent
Monica Isakstuen

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk krav
Ingen

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Status

2016: DKS  Oslo kommune
2017: DKS Oslo kommune, Turneorganisasjon for Hedmark

Kontaktinformasjon

Monica Isakstuen
Telefon: 90 60 42 76
E-post: monica@isakstuen.no