Den lille helten og kattekidnapperen DIGITAL PRODUKSJON

Skal jeg lese for dere? Digital lesestund for 1.-4. trinn – for DKS i koronatid – med forfatter og illustratør Nina E. Grøntvedt.

 

OM PRODUKSJONEN

Foto: Privat

Bli kjent med lillesøster Karin, som ikke får være med, men som spør likevel. For sikkerhets skyld. Nina har muligens litt dårlig samvittighet for at hun ikke alltid var verdens greieste storesøster. Hun har skrevet og tegnet to bøker om Karin, den tøffe, standhaftige og modige lillesøstera si. I Den lille helten blir ungene jaget av illsinte okser og i Den lille helten og kattekidnapperen må de redde katten sin, som blir kidnappet! Skumle saker, med andre ord.

Og får Karin bli med å leke til slutt?

To lesestunder på henholdsvis ca 8 og 19 minutter er filmatisert.

Sammen med regissør Elisabeth Matheson og filmfotograf Øystein Moe i Helmet Films & Visual Effects har Nina E. Grøntvedt lagd to filmer hvor hun formidler to av bildebøkene sine, bøker som passer for 1.-4. trinn. Bøkene heter Den lille helten og Den lille helten og kattekidnapperen og handler om lillesøstera hennes, Karin. Filmene har innslag av animasjon laget av Ida Rotli. Det er komponert musikk til filmene av Marthe Belsvik Stavrum. Filmene er finansiert av Trøndelag fylkeskommune og SpareBank 1 SMN.

Link til nedlastbar Vimeo-link og passord sendes til bestiller i forkant.

Foto: Øystein Moe

Foto: Øystein Moe

OM UTØVERNE

NINA ELISABETH GRØNTVEDT leser, har skrevet og illustrert bøkene om Den lille helten. Hun jobber som forfatter, illustratør og oversetter. Hun reiser mye rundt på forfatterbesøk i inn- og utland. Nina har gått forfatter- og formidlingsutdanninga ved Norsk barnebokinstitutt (NBI) og er utdannet i grafisk design og illustrasjon. Hennes første bok, bildeboka Den lille helten, kom i 2006. Hennes første roman for barn, Hei, det er meg!, ble nominert til Brageprisen. I 2019 kom hennes tiende bok.

ELISABETH MATHESON har hatt regi på filmene. Hun er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Hun har vært ansatt på Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Den Nationale Scene, Nord Trøndelag Teater, Riksteateret og NRK Drama. Hun arbeider nå som freelancer innenfor teater og film. Hun er regissør, skuespiller og dramatiker.

I 2019 skrev Nina og Elisabeth manuset til en kortfilm inspierert av Ninas ungdomsroman, Rumpa til Ingvar Lykke. Elisabeth hadde regi på kortfilmen RUMPA (2020), og deretter altså også på de to digitale lesestundene Den lille helten (2020) og Den lille helten og kattekidnapperen (2020) som dere får se her.

IDA ROTLI har laget animasjonene og MARTHE BELSVIK STAVRUM har komponert musikken i filmene Den lille helten og Den lille helten og kattekidnapperen. ØYSTEIN MOE i Helmet Films & Visual Effects hadde foto på begge filmene, og RUMPA var på turné for ungdomstrinnet i DKS Trøndelag høsten 2020.

PRODUKSJONSFAKTA

Målgruppe:
Barn

Produksjonen egner seg i skolen.

Tekniske krav:
Rom egnet for filmvisning, dvs. må kunne blendes og ha utstyr med god lyd- og bildekvalitet.

Programlengde:
30 minutt (8+19)

Opprigg/Nedrigg:
5 min / 5 min

KONTAKTINFORMASJON

E-post:

nina.grontvedt@gmail.com