Damer og demoner

En forestilling i standupaktig stil. Forfattere kan oppføre seg akkurat slik de vil. Jeg brøler så høyt jeg kan og hopper rundt på bordene før du vet ordet av det. Barna får ta del i mine erfaringer med hvor slemme damer kan være.

om produksjonen

Jeg kommer til å ta opp en av guttene fra salen og dumpe han live foran resten av publikum! Så presenterer jeg barnebøkene mine og viser frem skisser og originalillustrasjoner. Høydepunktet i forestillingen blir gjerne når jeg tegner monster på flippover etter barnas egne beskrivelser. Som bøkene mine, er forestillingen spesielt rettet mot gutter som tror at bøker ikke er tøft. Men det er også fare for at jenter kan få latterkrampe.

Foto-Sverre Skjold

om forfatteren

Reidar Kjelsen har hovedfag fra Statens håndverks- og kunstindustriskole. Han har illustrert nærmere 50 barnebøker og skrevet 14 av disse selv. I tillegg har han hatt rundt 4000 leselystforestillinger i det norske skoleverket og på biblioteker over hele landet.

Reidar er kanskje mest kjent for illustrasjonene til bøkene om Otto Monster av Jon Ewo og sine egne lettlestbøker i Løveungeserien til Cappelen Damm. Illustrasjonene kjennetegnes av forseggjorte detaljer og voldsomme overdrivelser, oftest malt med akrylmaling, men Kjelsen behersker også tusj og blyantteknikker.

Når Kjelsen skriver selv, liker han å bryte tabuer innenfor barneboksjangeren ved hjelp av humor, ironi og ordspill. Historiene hans ender ikke nødvendigvis lykkelig.

Mer om Reidar Kjelsen i

Foto: Selvportrett

produksjonsfakta

Målgruppe
2. – 4. trinn, 5. – 7. trinn, 8. – 9. trinn (tilpasset opplegg)

Produsent
Reidar Kjelsen

Arena
Klasserom / aula / gymsal

Teknisk behov
– En flippover
– Rød og sort sprittusj med flat tupp (helst 5mm)
– En mugge vann
– En stol (type pinnestol eller lign.)

Programlengde
60 minutter. Maks to forestillinger per dag.

Elever
60 per forestilling.

Opprigg/ nedrigg
5 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Har vært i alle norske fylker og har passert 4000 forestillinger.

kontaktinformasjon

Reidar Kjelsen
Telefon: 93 45 14 32
E-post: reidar@svinepelsen.no
N
ettside: http://svinepelsen.no/