Bukkene Bruse begynner på skolen

Det var en gang tre bukker som het Bukkene Bruse. En dag fikk de et brev om at de måtte begynne på skolen. «Hvorfor det?» spurte den minste. «Alle må gå på skolen nå for tida», forklarte den største bukken. Så ble de enige om at de kunne prøve for ei uke eller to.
Men skolen har fått ny rektor – og det er ikke hvem som helst!

om produksjonen

Dere får besøk av forfatter Bjørn Fr. Rørvik.

Først leser han og viser bilder fra Bukkene Bruse begynner på skolen. Deretter får elevene mulighet til å tegne og lage sine egne troll. Bjørn har med seg illustrasjonselementer som er laget av Gry Moursund. Disse elementene (trollnese, løv til å ha på nesa, øyne, øyenbryn osv.) kan elevene få klippe ut og lime på sine egne trolltegninger.

Bjørn innleder med en fortellerstund der han viser bilder fra boka. Rommet må derfor ha smartboard eller lerret/projektor. Etter fortellerstunden blir det et lite tegneverksted. Til det trengs det hvite A3-ark, fargestifter, fargeblyanter, svart sprittusj, sakser og limstifter. Elevene bør få mulighet til å fortsette på tegningen sin etter forfatterbesøket.

Tegning: Elevarbeid                                                 Tegning: Gry Moursund

om forfatteren og illustratøren

Bjørn F. Rørvik er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bøkene om Bukkene Bruse, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak detektivserien for barn om mesterdetektiven Purriot. Bøkene hans er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.
Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.
Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Les mer om Bjørn Rørvik i

 

Gry Moursund har utdannelse fra blant annet Kunstskolen i Kabelvåg, Statens Håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og Royal College of Art i London.

Moursund har en vilter og fargerik tegne- og malestil med morsomme figurer og trekk fra barnetegninger. Bildeboka Bukkene Bruse på badeland er blitt en av Norges største bildeboksuksesser noensinne med 130 000 trykte eksemplarer fordelt på en rekke opplag fram til og med høsten 2014. Oppfølgeren Bukkene Bruse vender tilbake ble trykt i 43.000 eksemplarer i løpet av utgivelsesåret 2014.

Gry Moursund har fått flere priser for barnebokillustrasjonene sine. I 2011, 2012 og 2013 var hun nominert som norsk illustratør til den internasjonale Astrid Lindgren-prisen.

Les mer om Gry Moursund i

 

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 3. klasse

Produsent
Bjørn F. Rørvik

Arena
Klasserom / grupperom

Teknisk krav
Smartboard eller projektor/lerret
Hvite A3 tegneark
Fargestifter, fargeblyanter, svart sprittusj, sakser og limstifter

Programlengde
60 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
15 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket
I tillegg kommer illustratørvederlag kr. 350 pr. dag.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

2018: DKS Oppland, Oslo. Lillehammer, Eidsvoll, Alta

kontaktinformasjon

FULLBOOKET UT 2019

Bjørn F. Rørvik
Telefon: 99 50 21 52
E-post: purriot@gmail.com