Anti-mobbe foredrag med Josef Yohannes (The Urban Legend)

Josef Tzegai Yohannes spesialutgave av The Urban Legend kom ut på «Safer Internet Day» og har antimobbing som tema.

Om produksjonen

Denne produksjonen viser hvordan litteratur i tegneserier kan brukes til å belyse de alvorlige konsekvenser mobbing kan ha, sett fra en gutt og en jente sitt perspektiv. Produksjonen viser ikke minst hvordan en slik tegneserieskapt helt kan være en støtte for barn og unge i deres ønske om å følge sine drømmer.

I løpet av produksjonen vil Yohannes fortelle om spesialutgaven, dele fra sin egen historie og fortelle om skapelsen av The Urban Legend. Han vil også snakke om hvordan han bruker sine superevner som forfatter til å skape en norsk superhelt som kjemper mot urettferdighet, mobbing og som kjemper for barns rettigheter over hele verden. En superhelt som er kul og spennende samtidig.

Det åpnes for spørsmål og det hele avsluttes med en digital quiz i regi av Kahoot.

The-Urban-Legend-3

Om forfatteren

Foto: Ola Eggen

Foto: Ola Eggen

Josef Tzegai Yohannes er født i Danmark, men kommer opprinnelig fra Eritrea. Han flyttet til Norge da han var ni år og er oppvokst på Lindeberg i Oslo.

Yohannes har studert statsvitenskap og menneskerettigheter og har deltatt på 3 FN-konferanser i regi av Harvard Universitet. Han har tidligere jobbet som lærer, frivillighetsarbeider i Røde Kors samt som  miljøarbeider innenfor barnevernet. Yohannes er nylig utnevnt som ambassadør for «The Nelson Mandela Foundation» i Norge.

Inspirert av hva han så og opplevde blant barn og ungdom han traff under Fotball-VM i Sør-Afrika, fikk Josef Yohannes i 2010 fikk idéen om å skape sin egen superhelt The Urban Legend

Mer om Josef Tzegai Yohannes i
forfatterkatalogen

Produksjonsfakta

Dette prosjektet er gjort i samarbeid med IKT-Norge, Leser søker bok, Oslo kommune og Fritt ord og spesialutgaven av The Urban Legend er gratis tilgjengelig for for alle skoleelever i Norge.

Målgruppe
1 – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS (tilpasset opplegg)

Produsent
Josef Tzegai Yohannes

Arena
Klasserom, gymsal, aula

Teknisk behov
Trenger lyd og oppsett til Mac

Programlengde
45 minutter

Elever
Max 70  elever

Opprigg
En time

Nedrigg
En time

Pris
kr. 5 000.- pr. forestilling

kontaktinformasjon

Josef Tzegai Yohannes
E-post: josef@theurbanlegend.no