Hvorfor har fiskene forskjellige farger?

De fargerike fiskene har mange hemmeligheter. Noen har kamuflasjefarger for ikke å bli sett. Andre kan skifte farge på ett sekund for å fortelle hva slags humør de er i. Vet du for eksempel hvordan en sint fisk ser ut?
Forfatter Andreas Tjernshaugen viser bilder han selv har tatt til Akvarieboka for barn, og forteller om fiskenes liv både i akvariet, i elver og vann i varmere land – og i norsk natur.

om produksjonen

Med utgangspunkt i bilder, filmklipp og fortellinger inviteres elevene til samtale om fiskenes liv.

Produksjonen bygger på den populære Akvarieboka for barn. Boka ble opprinnelig utviklet i samarbeid med barneskoleelever som hadde akvarium i klasserommet. Hensikten er at elevene skal forstå litt mer av hva fiskene holder på med, enten de ser dem i et akvarium eller i naturen.

Foto: Andreas Tjernshaugen

om forfatteren

Andreas Tjernshaugen er forfatter av flere bøker. Han fikk sitt første akvarium da han var sju eller åtte år gammel. Fortsatt liker han godt å se på fisker, både i akvarier og når han dykker i havet. Andreas er en erfaren formidler som er vant til å holde kurs og foredrag både for barn og voksne.

Mer om Andreas Tjernshaugen i

Foto: Katrine Gramnæs

Produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 4. trinn, 5. – 7. trinn (tilpasset opplegg)

Produsent
Andreas Tjernshaugen

Arena
Klasserom / aula. Rommet bør blendes (viser bilder og filmklipp).

Teknisk behov
Projektor og lerret

Programlengde
45 minutter. Kan eventuelt utvides til 60 minutter (mer tid til samtale med elevene) eller 2×45 minutter (utvides med flere sider av fiskenes liv).
Normalt maks to/tre forestillinger pr. dag, i henhold til Rammeavtalen med fylkeskommunene. Kan evt. utvides etter avtale.

Elever
30 per forestilling

Opprigg
15 minutter

Nedrigg
15 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Opplegget har tidligere vært presentert på turne i regi av Troms fylkesbibliotek og på noen barneskoler i Oslo-området. Det har også vært gjennomført med tolk for russiske barn på den store bokmessen i Krasnojarsk (Sibir).

kontaktinformasjon

Andreas Tjernshaugen
Telefon: 48 11 82 19
E-post: andreas@tjern.com