NTNUs litteraturpris 2021

Her kan du nominere kandidater til  NTNUs litteraturpris 2021.

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk. I 2021 er det et skjønnlitterært verk som står for tur. Dersom du veit om en forfatter som du mener fortjener å vurderes av juryen – skriv inn navn og tittel i feltet under. Det er også mulig å skrive en kort begrunnelse.
Vennligst merk at for å være kvalifisert til vurdering, må forfatteren ha en tilknytning til Trøndelag. Boka må være en norskspråklig skjønnlitterær bok utgitt i 2019 eller 2010. Gjendiktninger, oversatt litteratur og antologibidrag vil ikke vurderes.
Prisen er på 20 000 NOK, og deles ut under Litteraturhusets 5-årsjubileum i oktober 2021.

«Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år.»

 

Fristen for å sende inn forslag var 20. MAI 2021

 

Juryen består av representanter fra NTNU, Litteraturhuset i Trondheim og Norsk Forfattersentrum.

Erik Stenvik, Mirjam  Sorge Folkvord og Brian Cliff Olguin vant NTNUS litteraturpris for 2020, med henholdsvis «Bondevett» og «Bygården». Her er prisvinnerne med prorektor for forskning Bjarne Foss (t.v) og juryleder Ellen Andenæs (t.h.). Foto: Litteraturhuset i Trondheim

Arild Vange vant NTNUs litteraturpris i 2019 for «Livet i luftene». Les begrunnelsen her. Foto: Anne Line Bakken.

Maria Berg Reinertsen vant NTNUs litteraturpris i 2018 for «Reisen til Bretton Woods». Foto: Fredrik Arff

Sara Sølberg vant NTNUs litteraturpris 2017 med «Seismiske smell». Foto: Pernille B. Walvik