Kurs

 

IMG_2146 - red

Vi tilbyr medlemmer kurs i høytlesing og formidling. Forfattersentrums krav til kvalitet i de litterære produksjonene omfatter også selve presentasjonen.

Vårt tekstformidlingskurs Å lese en tekst er utviklet i samarbeid med skuespiller Henrik Mestad. Dette kurset har vært arrangert jevnlig siden 2008 og skuespillerne Henrik Mestad, Mads Ousdal, Svein Tindberg, Hildegun Riise, Thorbjørn Harr og Andrea Brein Hovig har vært kursholdere. Kurset er beregnet for både nye NF-medlemmer som skal på turne, og for eldre, mer erfarne som ønsker faglig påfyll.

Vårt Formidlingskurs tar for seg møtet med publikum, uavhengig av om det er skoleelever, barnehagebarn eller voksne lesere på biblioteket. Hvordan framstå for et publikum slik at både du og de føler seg komfortable med situasjonen og får maksimalt utbytte av møtet? Hvilke triks bruker de, de som tilsynelatende er fulle av selvtillit? Og hvordan unngå å få panikk når du merker at halve klassen i ferd med å falle av lasset? Kurset tar for seg hvordan man forholder seg til fremmede lokaler og et ukjent publikum, hvordan man blir bevisst på kroppsspråk og taleteknikk, eller takler nervøsitet foran en gruppe mennesker. Kanskje i bunn og grunn: kunsten å se seg selv utenifra.
I tillegg får du en innføring i bruk av mikrofon. Når du bruker mikrofon endres ikke bare stemmen din, men stativ, plassering og tekniske utfordringer kan skape uventet stress. I realiteten er mikrofonen din beste venn, du må bare lære å håndtere den.
Kursleder er Erik Skuggevik, tidligere skuespiller og utdannet universitetslektor i interkulturell kommunikasjon i England.

 

Dato for neste kurs er mandag 16. oktober.

Deltagere på kurs pr. 15.12..2015
Se også Lesekurs 2008