Fagutvalg for midler til litterære produksjoner 2017

Stig Elvis Furset

Stig Elvis Furset

er vestlending, busett i Drammen. Han er spesialbibliotekar ved Buskerud fylkesbibliotek, kor han er litteraturprodusent i Den kulturelle skolesekken. Han er ein av drivkreftene bak det årlege Ungdomsbokgildet, kjent i bibliotekmiljøet som ein engasjert talsmann for formidling av nerdete populærkultur. Han kler  seg ofte i Brann-drakt, og har skrive to romanar om supportarmiljøet rundt Sportsklubben Brann.

Hilde hagerup

Hilde Hagerup

er forfatter i undervisningsstilling ved Norsk barnebokinstitutt. Debuterte i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter. Har siden utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har også oversatt og skrevet filmmanus. Hilde har lang erfaring som formidler og har holdt skrivekurs over hele landet. Bøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt til en rekke språk.

Foto: Lars Åke Andersen

Johannes Utstøl Johannessen

er oppvokst i Alta og jobber som avdelingsleder hos Norsk Forfattersentrum Nord-Norge. Han har studert litteraturvitenskap og har tidligere jobbet med å hjelpe studenter å finne riktige fagbøker på Universitetsbiblioteket i Tromsø. Nå gleder han seg til å hjelpe til med å tilrettelegge for gode møter med litteratur i skolen.

Foto: privat

Marianne Wilhelmsen

er opprinnelig fra Fredrikstad, men bor og jobber i Oslo. Hun har jobbet som lærer ved Karlsrud skole i 12 år, hvor hun underviser i norsk og engelsk.

I undervisningen synes jeg det er viktig at elevene blir engasjerte og opplever at det er gøy å lære. Jeg liker å bruke både litteratur,  film og musikk i undervisningen, og tror det er viktig å eksponere barn for kunst og estetikk. Veldig mange barn opplever ikke dette i sin hverdag. Selv liker jeg å gå i teater, på konserter og jeg er også glad i å se ballett.

Signe Linnea Hernes Tandberg

er elev på studieforberedende på Edvard Munch videregående skole i Oslo.

– Litteratur har alltid vært en stor del av livet mitt, og kultur har alltid vært en av mine hovedinteresser. Spør du meg er det ingenting som slår en god bok. Jeg tar enhver utfordring og er ikke redd for å prøve noe nytt.

Foto: privat

Observatør

Kristin Stoltz Thomassen jobber i Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge, blant annet med litteratur. Hun har jobbet i Rikskonsertene i mange år, i plateselskap og i radio. En gang på 90-tallet skrev hun mellomfagsoppgave i litteraturvitenskap om Sofokles’ Orestien, en av hennes favorittbøker er fortsatt Tordivelen flyr i skumringen, og om hun skulle skrevet en bok selv hadde tittelen vært Alt jeg ikke visste.