Poesipub

Velkommen til Poesipub – et helaftens opplesningsarrangement, hvor du kan møte Mona Høvring, Margrethe Aas, Asieh Amini, Eva Barck og Mari Oseland.
Martin Ingebrigtsen leder puben.

Praktisk informasjon:

Sted: Antikvariatet

Tid: Fredag 4. november kl.19.00

Inngang: 80 (ordinær) / 50 (student/ufør/medlemmer av Norsk Forfattersentrum)

Kjøp billetter her: https://forfattersentrum.ticketco.events/no/nb/e/poesipub

 

Mona Høvring (f. 1962) debuterte i 1998 med diktsamlingen IIK!! Ein dialog, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner og diktsamlinger. I 2012 ble hun tildelt Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Romanen Camillas lange netter (2013) ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I 2018 utkom Høvrings fjerde roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født til strålende kritikker. For denne romanen ble Høvring tildelt Kritikerprisen 2018. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. Høvrings bøker er oversatt til flere språk. I 2021 ble Høvring tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap samme år som hennes femte roman Soga om Fråid – hans meiningar og livskjensle kom ut.

Margrethe Aas (f. 1983) debuterte i 2015 med diktsamlingen Vy. I 2017 kom diktsamlingen Eim. Hun er for tiden aktuell med diktsamlinga Ur mor atter. Aas er arkitekt og har siden 2009 vært byplanlegger i Trondheim kommune.

Asieh Amini (f. 1973) er iransk poet og menneskerettighetsforkjemper. Amini kom til Trondheim fra Iran i 2009. I 2011 gav hun ut diktsamlingen Kom ikke til mine drømmer med gevær og i 2013 gav hun ut diktsamlingen Jeg savner å savne deg. Begge er utgitt på Communicatio. Amini har publisert bøker på både persisk og norsk, og hennes bøker er oversatt til en rekke språk.

Eva Barck (f. 1980) er født og oppvokst i Trondheim. Til daglig jobber hun med ulike kultur- og filmprosjekter. I 2022 debuterte hun som poet på Lyrikkforlaget med diktsamlingen Årringer.

Mari Oseland (f. 1986) er fra Stavanger og har studert ved Kunstakademiet i Trondheim. Oseland debuterte med diktsamlingen Oss i 2018 på Tiden forlag.

Martin Ingebrigtsen (f. 1984, bosatt i Trondheim) er i all hovedsak poet og gjendikter. Han debuterte i 2018 med boka riv av seg ansiktet på Samlaget, hvor han også ga ut gjendiktningen av Nathaniel Farrells Nykommar samme år. I 2021 gav han ut gjendiktninger av Åsa Maria Krafts Robotsand og et utvalg dikt fra Nathaniel Farrells andre bok, Lost Horizon.