LITTERATEN: Poesipils

Torsdag 1.desember kl. 19.00 inviterer Norsk Forfattersentrum Nord-Norge til Poesipils på Amtmandens. Vi åpner første luke i adventskalenderen og finner ikke bare én, men tre fantastiske lyrikere. Caroline Kaspara Palonen, M. Seppola Simonsen og Karoline Brændjord kommer til Amtmandens for å lese fra sine diktsamlinger «Klubb Unicorn», «Hjerteskog» og «Jeg vil våkne til verden».

Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Caroline Kaspara Palonen (f. 1984) bor i Harstad og debuterte i 2011 med den kritikerroste romanen Xeroxdager. Palonen skal lese fra «Klubb Unicorn» som er hennes andre diktsamling. «Klubb Unicorn» er et nyskapende og eksperimentelt samarbeidsprosjekt mellom forfatter Caroline Kaspara Palonen og kunstner/fotograf Alette Schei Rørvik, hvor det vonde og stygge blir gjenkjent og forstått, også som noe vakkert.
M. Seppola Simonsen (f. 1998) er fra Senja, og bor i Oslo. Simonsen debuterte i 2022 med diktsamlingen «Hjerteskog», en slags undersøkelse eller innsirkling av kvensk identitet og språkløshet i vår tids Norge. Dette er dikt om å være en fremmed i møte med seg selv, med sitt eget språk, og natur, og hjemland.
Karoline Brændjord (f. 1990) er bosatt i Oslo. Brændjord debuterte i 2020 med «Jeg vil våkne til verden», som hun vant både Tarjei Vesaas’ debutantpris og Kritikerprisen for. «Jeg vil våkne til verden» griper etter den døde, etter verden, og etter en forsonende forståelse av barndommen og døden. Dette er en samling åpne og følelsesnære dikt som tross det triste bærer med seg en tillit til verden.

Litteraten er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Fritt Ord
Foto: Alette Schei Rørvik (Palonen), Ida Gøytil (Brændjord) og Heidi Furre (Simonsen)