Krim med Chris på Sogndal bibliotek

Sjangeren «True Crime» eller sanne krimhistorier har blitt veldig populær de siste årene, både i form av bokutgivelser, podkaster og tv-programmer. Krimforfatteren Chris Tvedt lar seg ofte inspirere av hendelser fra virkeligheten, og kommer til Sogndal bibliotek for å snakke om hvordan han forholder seg til å skrive fiksjon som kan ta utgangspunkt i hendelser som faktisk har forekommet.

Tvedt har med sin bakgrunn som jurist god innsikt i strafferett, personvern, og justisapparatet generelt. Debatten om såkalt virkelighetslitteratur har gått høylytt for seg her til lands, så hvordan stiller Tvedt seg til å la seg inspirere av reelle straffbare handlinger? Hvordan jobber han med disse og hvordan gjør han inspirasjonen til fiksjon? Finnes det hendelser som er for vanskelige og vonde til at de kan behandles litterært?

Den som lever får se. Velkommen til Sogndal bibliotek 12. september kl. 19.00

Chris Tvedt er utdannet jurist og har også studert litteraturvitenskap.  Han debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig Tvil. I 2012 fikk Tvedt Rivertonprisen for Dødens sirkel, den femte boken i serien om advokathelten Mikael Brenne som protagonisten. Senere har han skrevet bøker om kriposetterforskeren Edvard Matre. Tvedts foreløpig siste utgivelse, Den som forvolder en annens død, er den sjette i serien om Mikael Brenne og kom ut til strålende anmeldelser i 2016.

Arrangementet er en del av Norsk Forfattersentrums satsning i Bokåret 2019, under vignetten «Finn din sjanger», i samarbeid med Sogndal bibliotek. Arrangementsrekka «Finn din sjanger» presenterer bøker og forfattere innafor et bredt spekter av litterære sjangre, gjennom litterære arrangement over hele landet. Arrangementene gir innblikk i forfatternes egne arbeidsmåter og erfaringer. Målet er å trigge lesegleden hos publikum gjennom sjangerutforskning, ved å se på sjangerens konvensjoner, overlapp, brudd og fargesprakende muligheter. Les mer her.