Hvordan skrive varierte tekster – i én bok?

Hvordan skrive rike, sammensatte tekster og likevel holde boka samla i én helhet? Hvordan holde oversikt over store eller veldig komplekse manus? Hvordan hjelpe seg sjøl til å skrive best mulig før innsendelse til et forlag?

Dette skrivekurset er en eksklusiv mulighet for kun 8 deltakere. I kurset får du grundig tilbakemelding på din egen tekst. Kurset passer for deg som er i gang med skjønnlitterær skriving, både prosa og poesi, og som ønsker å videreutvikle deg.

Om skrivekurset
Kurset ledes av romanforfatter Kristin Ribe. Det blir undervisning i teori om sammenheng i tekster. Eksempler fra ulike forfatteres og kunstneres verker vil bli presentert og diskutert.

Det vil bli satt av god tid til den enkelte deltakers skriveprosjekt, samt veiledning i hvordan man holder oversikt over større litterære tekster underveis i prosessen. Det forventes at deltakerne deler både tekstutdrag og prosjektbeskrivelser.

Det er kun plass til 8 deltakere, slik at den enkelte får mest mulig hensiktsmessig hjelp til sitt prosjekt.

Tidspunkt: Lørdag 2., søndag 3., lørdag 16. og søndag 17. oktober 2021. Kl. 11–15 alle dager.
Sted: Norsk Forfattersentrum, Bakkegata 1A, Trondheim
Kursavgift: 3500/3000 (student/honnør/medlemmer).

Søknad
Skriv et par linjer om deg sjøl, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer (du må melde fra om du er student eller pensjonist for å få rabatt). Søknaden skal inneholde 6–10 sider tekst, pluss 1 side med beskrivelse av skriveprosjektet. Deltakerne må være over 18 år.

Send til: siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Søknadsfrist: torsdag 16. september
Svar på søknad: tirsdag 21. september

Om kurslederen
Kristin Ribe (f. 1972) har lang erfaring som skrivekursleder. Hun har utgitt sju romaner på Forlaget Oktober, og fikk Bokhandelens store forfatterstipend for romanen Syn (2010). Hun har skrevet hovedoppgave om komposisjon og om hva som skaper sammenheng i større litterære tekster. Ribe har vært fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Nyeste roman er Aktivasjon. Handlekraftig vital ENERGI i håp om å få til et møte med ALIENS. Akkurat nå jobber hun med to SJAKKMATT-bøker om Olav den hellige og Haakon den 7. i krig: Slaget på Stiklestad og Kampen om tungtvannet.

Utdrag fra anmeldelser:

Originalt og viltert. Med Aktivasjon har Kristin Ribe levert sin beste roman så langt … eit av dei mest spennande forfattarskapa her til lands. Når ho no er tilbake etter sju tause år, løftar eg glaset og skåler i det stille for ein roman som løftar forfattarskapet enda eit hakk.
Oddmund Hagen, Dag og Tid

Alt i alt oppleves denne romanen, med sine krappe svinger, mørke komikk, utprøvende form og fabulerende lekenhet, som sannferdig – slik bare diktning kan være.
Leif Bull, BLA 1/2021

– Syn er ein krevjande roman, fragmentert og full av utfordrande tenkesprang. Ribe har etter kvart utvikla ei eiga forfattarstemme som imponerer.
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

 

Mer informasjon
Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no | Tlf. 21 09 57 72

Arrangør: Norsk Forfattersentrum
Kurset er støtta av Trondheim kommune