Den politiske litteraturen: Günel Mövlud

Poet og tidsskriftredaktør Priya Bains møter tre forfattere til samtale om politisk litteratur i denne samtaleserien. Hvordan forholder forfattere seg til merkelappen «politisk» om sin egen litteratur? Hva tenker de om litteraturens muligheter i møte med ufrihet? Hva er de opptatt av i sin egen skriving? 

Tredje gjest ut er oversetter, journalist og forfatter Günel Mövlud (f. 1981). Den aserbajdsjanske forfatteren har i en årrekke skrevet om Aserbadsjans konflikt med Armenia, kvinner og skeives vilkår i landet og fengslingen av sine kolleger. Bak seg har hun en rekke utgivelser, den seneste av dem romanen Marina (Communicatio forlag) fra 2020. En realistisk og hard fortelling om makt, undertrykkelse og motstand i et land hvor selv de mest intime øyeblikk overvåkes. Hva tenker hun om litteraturens plass under slik ufrihet?

Priya Bains (f. 1995) er poet og skribent. Hun har studert ved Skrivekunstakademiet i Bergen og Forfatterskolen i København, og sitter i redaksjonen til det feministiske tidsskriftet Fett. Hun debuterte med diktsamlingen Med restene av mine hender (Forlaget Oktober) i 2021, og mottok for den festspilldikterens stipend under De litterære festspill i Bergen i 2022, samt Olav H. Hauge-stipendet 2022.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Miniserien er et samarbeid mellom Deichman Forfattersentrum og Norsk Forfattersentrum.