Bok&Bar

Høsten er her og forfatterne er ute med nye bøker! Velkommen til en kveld med litterær samtale og opplesinger hos Norli Strandgaten. Agnes Ravatn samtaler med Trude Marstein, og opplesingene er ved Tilde Bogen og Runar Dahle.

Trude Marstein debuterte i 1998 med prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme, som hun mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Siden har hun gitt ut en essaysamling, barnebok og syv romaner. Den siste, Egne barn,  kom denne høsten, og tematiserer – som flere av Marsteins romaner – menneskelige relasjoner.

«I sin beste, modigste og tristeste bok til nå er Trude Marstein på vei mot et eget nivå i norsk samtidslitteratur.» skriver Preben Jordal i sin anmeldelse av Marsteins siste roman Egne barn.

Agnes Ravatn har gitt ut flere kritikerroste og prisbelønte bøker, blant annet romanen Fugletribunalet (2013), som har gjort suksess både som bok og teater. Ravatn er kjent for sin særegne, vittige stemme og sitt skarpe blikk for menneskelig svakhet. I år er hun aktuell med romanen Gjestene.

«Uhyre sinnrikt og smart både uttenkt og utført. Historien, karakterene, sprangene i tid, alt sitter som støpt, et lite mikrobilde av Norge anno 2022.»  Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Tilde Bogen er debutant fra Bergen og vil lese fra sin debutsamling  Avhandling om snøskred

«Med små og virkningsfulle vridninger gjør Bogen snøskredet til dramatisk familiehistorie. Hun går inn i den gamle ulykken med poetens blikk for seleksjon og fortettet følsomhet… Det er i arbeidet med det historiske snøskredet Tilde Strand Bogen viser poetisk teft og dyktighet.»
Ingunn Økland, Aftenposten

Runar Dahle er oppvokst i Austrheim, og bosatt i Bergen. I 2010 debuterte han med novellesamlingen Der har vi deg, ja. Han vil lese fra årets roman Tom.

«En elegant og original skrekkroman om galskap, kunstig intelligens og psykiatriens tragikomiske historie. […] Det er så stilig gjort, kuriøst og intelligent, originalt og humoristisk.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Samtalen ledes av Olaug Nilssen.

Sted: Norli Strandgaten, Strandgaten 1, Bergen
Tid: kl 20.00

Arrangementet er gratis, enkel servering