Aktiv sommer i Bergen-aug.001

I august arrangerer vi skrivekurs for  ungdom som vil kickstarte det nye skoleåret.

 

Brit Aksnes, Stig Lundblad-Sandbakk og AK Glück-Teigland

Tredagerskurs i journalistiske teknikkar, medieplattformar, produksjon og intervju. Brit Aksnes vil gjennomgå journalistiske vinklingar, opptaksutstyr og lyddesign. Med seg har ho Stig Lundblad-Sandbakk (lydteknikar) og AK Glück-Teigland (som har podkasten Hardingprat), som saman med Aksnes lærer dei unge opp i formidling, miksing og publisering på ulike medieplattformar.

Deltakarane får prøva seg som intervjuarar, både i studio og i felten. Dei får prøva seg med proft utstyr samt får sjå kva overkomelege tekniske løysingar dei sjølve har råd til. Ein skal læra seg forskjellen på god og dårleg lyd, men det viktigaste er uansett kva tema ein brenn for!

Mandag 2. tirsdag 3. og onsdag 4. august kl. 11.00-15.00 (13-16 år)

Påmelding og meir info her: https://forfattersentrum.no/arrangement/podkasting-fra-ide-til-publisering/

Helene Guåker

Ønsker du å utvikle skriveferdighetene dine? Eller synes du det er vanskelig å komme i gang med skoleoppgaven? Gjennom Helenes todagers skrivekurs vil du lære alt fra igangsettingsteknikker til å utvikle hovedpersoner.

Du vil også få vite noen hemmeligheter læreren din mest sannsynlig ikke har fortalt deg!

Torsdag 5. og fredag 6. august kl. 11.30-14.30 (13-16 år)

Påmelding og mer info her: https://forfattersentrum.no/arrangement/skrivekurs-med-helene-guaker/

Anders Totland

På dette kurset vil Anders Totland gi deg alt du trenger å vite om å skrive fengende og interessant om fortiden. Om ting som faktisk har skjedd, om folk som levd helt ekte liv for mange hundre år siden. Om arbeidsmetode og kildekritikk og om hvordan det som oftest starter med en rar avisartikkel eller en side på Wikipedia som ender opp som en historisk sakprosabok.

Mandag 9. august (13-16 år)

Påmelding og mer info: https://forfattersentrum.no/arrangement/faktisk-skrivekurs-med-anders-totland/

Anders Totland

Anders Totland er god på blogg og på dette kurset vil du få en grundig innføring i hvordan oppdatere en blogg, tips og triks til innhold tekst og foto, og om hva du bør tenke på før du publiserer.

Han er utdannet kokk, vikarierer som organist, har vært journalist og han debuterte som forfatter høsten 2015 med boken «Vampyrane i Eplehagen» og har siden gitt ut kokebok, romaner og sakprosa for barn og voksne. Den siste boken hans «Blindsone» er nylig kommet ut i bokhandelen.

Dager: Tirsdag 10. august og onsdag 11. august (13-16 år)

Påmelding og mer info: https://forfattersentrum.no/arrangement/bli-god-pa-blogg/

 

 

 

Les mer om Aktiv sommer i Bergen kommune her

Bilde: Bergen kommune / Skipnes kommunikasjon