NTNUs litteraturpris 2020

Her kan du nominere kandidater til NTNUs litteraturpris 2020.

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk. I 2020 står sakprosa for tur. Dersom du veit om en forfatter som du mener fortjener å vurderes av juryen – skriv inn navn og tittel i feltet under. Det er også mulig å skrive en kort begrunnelse.
Merk at for å være kvalifisert til vurdering, må forfatteren eller verket ha en tilknytning til Trøndelag. Boka må være en norskspråklig sakprosabok utgitt i 2018 eller 2019. Verket må være fortellende sakprosa rettet til et allment publikum.
Prisen er på 20 000 NOK, og deles ut under Sakprosafestivalen 31. oktober.

«Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Den er også ment å skulle stimulere interessen for litteratur, så vel skjønnlitterær som faglitterær, og synliggjøre og utvikle litterær virksomhet knyttet til vår region. Verket må være utgitt i løpet av de to foregående år.»

 

Fristen for å sende inn forslag var1. juni 2020

 

Juryen består av representanter fra NTNU, Litteraturhuset i Trondheim og Norsk Forfattersentrum.

Arild Vange vant NTNUs litteraturpris i 2019 for «Livet i luftene». Les begrunnelsen her. Foto: Anne Line Bakken.

Maria Berg Reinertsen vant NTNUs litteraturpris i 2018 for «Reisen til Bretton Woods». Les begrunnelsen her. Foto: Fredrik Arff.

Sara Sølberg vant NTNUs litteraturpris 2017 med «Seismiske smell». Les begrunnelsen her. Foto: Pernille B. Walvik